tilmeld-3
Søg
Close this search box.

Forfatter

Forfatterlinjen

Hvordan beskriver jeg en solopgang? Eller hvordan skaber jeg levende billeder med ord? På forfatterlinjen på Grejsdalens Efterskole stiller vi de samme spørgsmål som dig. For vi vil gerne blive bedre til at få gjort de spændende figurer fra vores tanker levende og elskelige. Vi vil gerne mestre evnen til at sætte ord på det, der er allersværest at beskrive med ord.

For ord skaber liv. Ord kan fange. Fange øjeblikket. Fange læseren. Fange forfatteren.

Hvis du gerne vil fange og blive fanget af ordenes lokkende verden, så meld dig ind på forfatterlinjen nu. Brug knappen lige herunder.

Målet for eleverne på forfatterlinjen er sidst på skoleåret at udgive en bog med mindst ét digt og én novelle.

Arbejdet hen imod udgivelsen kommer til at være knyttet tæt op på at dyrke sproget og litteraturens forskellige genrer. Vi skal arbejde med at skrive, at fremføre, at give konstruktiv feedback og lave mindmaps.

Forfatterlinjen har en maskot. Det er Nuser fra Rødder. Hans citater om forfatterskab og skrivekunst kommer til at være inspirationskilder undervejs.

Det, vi skriver, bliver først levende, når det bliver læst af andre. Derfor kommer vi også til at samarbejde med de andre kreative linjer på GE. Man kunne sagtens forestille sig et makkerskab mellem en forfatter og en musiker om en sang eller mellem en kunstner og en forfatter om et kunstværk.

Vi kommer til at bruge skriveredskaber fra www.fyldepennen.dk og fra den danske forfatterskole i arbejdet med teksters opbygning.

Vi har indgået samarbejdet med tre forskellige virksomheder, som også kommer til at være synlige omkring forfatterlinjen:

  • Byens Forlag fra Vejle, som har en skrivecafé i gågaden, som vi kommer til at bruge i arbejdet. Forfattere og redaktører på forlaget vil også være med engang imelem.
  • Lohses Forlag fra Fredericia, som er vores baglands forlag. Vi skal én gang om året på besøg på forlaget og høre om, hvad der kræves for at blive forfatter.
  • Vejle Bibliotekerne. Vi deltager i forfatterforedrag på Bibliotekerne.

Undervisere

Bjarne Skinhøj

Jakob Fischer

Pernille Hoffmann