tilmeld-3
Søg
Close this search box.

Bjarne Skinhøj

Det er godt at være lærer på GE, og det er der mange grunde til.

Jeg har haft fingre i mange ting gennem et efterhånden langt liv, og det meste giver overraskende meget mening i arbejdet som efterskolelærer. Her har jeg muligheden for at give noget levet liv videre, og her kan jeg arbejde sammen med nysgerrige elever om det, der ofte inspirerer og begejstrer både dem og mig selv.

Jeg ser en masse unge, der udvikler sig eksplosivt midt i nye langtidsholdbare venskaber og oplevelser, der ikke lige fordamper! – ret vildt at være en del af!

Men helt ærligt er det gået op for mig, at jeg selv lærer mindst lige så meget – i samværet med den her umiddelbare og inspirerende flok. Skal jeg beskrive mig selv, giver det god mening at gøre det gennem de fag, jeg underviser i:

  • Dansk, der er fuld af inspirerende og forandrende tekster, billeder, film og meget andet. Kærligheden til sprog og kultur har jeg både med hjemmefra og fra en del år med analytisk tilgang til tingene på teologistudiet og på læreruddannelsen i Aarhus.
  • Samfundsfag/Historie, der er et adrenalinkick, når holdninger mødes og det går op for os, hvad der er på spil. Nogle år i Canada og Peru har sat samfundsstrukturer, kultur og historie i perspektiv. Et perspektiv, det er en fornøjelse at kunne dele.
  • Spansk, et smukt og anvendeligt sprog, jeg nyder at give videre. Spansk har været primært sprog i flere gode år med familien i Peru som bl.a. lærer for skandinaviske børn.
  • Adventure, der er den vildeste måde at være sammen på. Et helle, hvor vi bliver udfordrede og får oplevelser, der går til grænsen, knytter sammen, giver udholdenhed og en masse godt til øjet. En opvækst midt i en skov med motorcykler og biler i værkstedet giver nok lige dele drengerøv og naturoplevelser til det fag 🙂


Gennem alt dette glæder jeg mig over, at kunne være med til at sætte rammer, give kundskaber og inspirere til at leve det gode liv med mennesker og skaberen af alt det gode …

Lærer og IT-ansvarlig

Ansat på Grejsdalens Efterskole 1. november 2007