tilmeld-3

10:design

10:design

Har du sans for form og nye ideer?

Vores helt nye DESIGNLINJE er for dig, der er frisk på at eksperimentere med dine ideer og dit udtryk i vidt forskellige materialer, og ikke kan vente med at være kreativ sammen med andre i 10. klasse. 

Her eksperimenterer vi

Vi leger med vores mange faciliteter f.eks. 3D-printeren, lasercutteren, serigrafi eller vores kreative værksteder og selvom vi lægger stor vægt på det grafiske design, skal vi også arbejde med industrielt design, hvor vi til sidst stå med det færdige produkt i hænderne. Måske er ideen så vild, at vi skal låne os til maskiner, der kan føre dem ud i livet.

Oplev den spændende designproces

Du vil prøve at designe fra din egen skøre idé til dit helt eget produkt. 

Vi skal arbejde med udvikling af din ide, visualisering og videre kommunikation af ideen, afprøvninger og produktudvikling, arbejdet med funktion og æstetik, fremstilling og produktion og i sidste ende give dit personlige produkt en visuel identitet.

Vi slipper kreativiteten løs

Måske startede det hele med en hurtig skitse i hånden eller med en sjov idé, du fik? Her kan du komme videre med idéen få hjælp til at gøre den bedre, gøre den virkelig og lege med forskellige udtryk, der vil udfordre din fantasi.

Udvikl din yndlings stilart

Måske er du vild med en bestemt designstil og har en god idé til, hvordan du kan sætte dit eget præg på den? Vi vil arbejde med redesign, hvor vi fornyer designet samt udfordrer genstandens egenskaber og anvendelse.

Ide til produkt

Er du typen der lægger mærke til god typografi, komposition og farver? Nyder du godt design og drømmer du selv om at dine ideer kan komme ud og blive til virkelighed? Så er 10:DESIGN noget for dig. Her lærer du at blive bedre til at tænke ud af boksen, tænke kreativt og lære hvordan du formidler, visualiserer, kommunikerer og realiserer et projekt.

På 10:DESIGN har vi fokus på hele designprocessen fra idegenerering til produktion af det færdige produkt. Du lærer om de forskellige steps i processen bl.a. ideudvikling, funktion og æstetik, produktudvikling og fremstilling af prototyper.

Vi skal arbejde med design i forskellige kategorier fra logo og emballage til interiør og tøj. Vi skal omkring forskellige materialer og teknikker: 3D print, laserskæring, print og tekstil. I nogle projekter vil vi afslutte med en mockup, imens vi i andre vil stå med den færdige prototype i hånden. Undervejs vil vi trække på relevante samarbejdspartnere, fra den virkelige verden. 

Hvis du brænder for design og æstetik håber vi, at du vil være med til at få ideer og designe sammen med os på 10:DESIGN. Vi skal udvikle vores ideer og føre dem ud i livet.

Og ligesom vi skal betragte andres design, vil vi også skulle præsentere vores egne designs bl.a. ved en afsluttende udstilling på skolen. 

Undervisere

Mette Hermann

Mette kommer med indspark fra kunstens verden til arbejdet på 10:design

Johannes Toftdal

Johannes kommer med input fra den brede, brogede medieverden på 10:design