tilmeld-3
Søg
Close this search box.

10. årgang

Vælg et af 2 spor i 10. klasse

Hos os kan du vælge mellem 2 forskellige 10. klasser. 10ELSK og 10Classic.
10ELSK er en prøvefri 10. årgang, hvor der er fokus på at gøre noget for andre.
10Classic er en 10. klasse med almindelig undervisning i dansk, matematik og engelsk.

Begge giver mulighed for faglig fordybelse og frihed. De giver begge muligheden for at du kan udfordre dig selv, tage nye skridt og blive klar til din ungdomsuddannelse.

Uanset hvilket spor du vælger har du almindelige linjefag og valgfag sammen med resten af skolen. Du har også specielle 10. klasses linjefag på tværs af årgangen. Det er også muligt at vælge fysik og/eller tysk i et halvt år ad gangen.

På 10ELSK giver vi de klassiske fag ny krop gennem 3 ELSK retninger. Vi drømmer om at give dig et efterskoleår, hvor du forandres ved at hjælpe andre mennesker. Du får en dybere forståelse af dig selv – og den verden, du er sat i. Du finder ud af, at du er uendelig værdifuld og opdager hvorfor verden har brug for sådan en som dig.

elsk_dig_selv_hp

Du har værdi præcis som du er! Her bliver du fyldt på og får bygget et solidt fundament, så du kan udfolde dig som individ i et fællesskab. Vi dykker ned i gode tanker som andre har tænkt og smører os ind i deres visdom. Find dig selv og din plads i litteraturen og historien. Vi vil ikke bare læse, men smage, forstå og indtage universer, give dem liv og se dem forme sig på ny. Lær at stole på dig selv på en helt ny måde, når vi skaber et fællesskab, som skaber nyt i os.

elsk_vejle_hp

Næstekærlighed – nu med krop! Hvordan ser det ud, når vi ikke bare snakker, men øver os i at gøre noget ved det? Vi skal planlægge og udføre events og happenings i samarbejde med Vejles lokale ildsjæle. Vi arbejder som et team og drager fordel af hinandens forskellighed i personlighed og kompetencer. Vi øver os i venlighed, gæstfrihed og hjælpsomhed og finder på sjove events både på skolen og i byen. Du bliver skarp i arbejdet med SoMe, billed- og videoredigering, event management og meget mere.

elsk_verden_hp

Næstekærlighed – worldwide! Vi skal sammen udforske den verden vi er sat i og er en del af. Det gør vi gennem oplæg og spil, men også i praksis, hvor vores egen udenlandstur vil gå til et land, hvor vi skal møde lokale og gøre en forskel. Vi lægger arm med de helt store temaer som demokrati, klima, krig/fred, fattigdom og tro. Du bliver udfordret til at tænke selv og tage stilling til en fremtid som en del af noget større.

Som elev i 10Classic har du basisfagene dansk, engelsk, matematik, som er helårsfag. Derudover har du Verdensborger. Målsætningen er læring, udvikling i et trygt læringsmiljø, og gode præstationer ved sommerens afsluttende eksamener.
Endelig har du praksisfaget hands on, hvor du skal arbede med dine praktiske færdigheder.

Verdensborger – 2 lektioner/uge

I dette fag skal du forholde dig til verden omkring dig. Du får øje på dig selv som verdensborger i en global verden. Du får ny viden og vil blive udfordret til at tage stilling og forholde dig kritisk til de historier, du møder i medierne til daglig.
Derudover kommer du også til at arbejde med: Hvem er du, hvad vil du og hvor er du på vej hen? Du lærer, hvordan man skriver ansøgning, CV og går til jobsamtale. Du vil blive klogere på ungdomsuddannelserne og uddannelsessystemet. Det er dig, din udvikling og din fremtid, der er i fokus.

Hands on – 3 lektioner/uge

I Hands on skal vi bruge hænderne sammen med hovedet.  Vi løfter for en stund blikket fra bøgerne og prøver at arbejde konkret og praktisk med forskellige håndværk. Der er fokus på at du skal udvikle nye færdigheder.
Vi kommer omkring forskellige projekter, fx vinylcut, lasercut, innovation, basis programmering, AI og meget andet. Vi har fokus på en eksperimenterende og skabende tilgang til undervisningen.
Vi øsnker at bygge bro mellem efterskolen og ungdomsuddannelserne, fx i form af samarbejde med Vejles erhvervsskoler.