tilmeld-3

10. årgang

10. klasse er noget helt ekstraordinært

I 10. klasse på Grejsdalens Efterskole skal du stadig hænge i med det faglige, men det er alligevel noget helt andet end 9. klasse. Ikke flere lektioner med alle de små fag – to linjefag. Det er dit eget valg. Det giver skoledagen en helt anden form og projektindhold, som smitter af på dansk, engelsk og matematik, som stadig er eksamensfag.

Tysk og fysik er frivillige fag.

10. klasse giver mulighed for faglig fordybelse og frihed. Det giver muligheden for at lægge vægten på at udfordre dig selv. Tage nye skridt. Ja, i det hele taget blive så klar til din ungdomsuddannelse, at du får en mere glidende overgang til den.

Så tryk på knappen nederst på siden, når du har læst om det generelle skoletilbud i 10. og skemasammensætningen. Der vil du kunne læse alt om vores seks linjefag for elever på 10. årgang.

Basisfag i 10. klasse

Alle elever på 10. årgang har basisfagene dansk, engelsk, matematik, som er helårsfag, og verdensborger, idræt, religion & livssyn og studie & job, som er halvårsfag. I basisfagene er eleverne delt i to stamklasser. Målsætningen er læring, udvikling i et trygt læringsmiljø, og gode præstationer ved sommerens afsluttende eksamener.

Derudover er der mulighed for at vælge fysik og tysk til i et 2-lektioners halvårsfag. Formålet er at vedligeholde kompetencerne og give indblik i, hvad der kræves på ungdomsuddannelserne.

Verdensborger – 2 ugentlige lektioner halvårligt

I faget verdensborger skal du forholde dig til verden omkring dig. Du får øje på dig selv som verdensborger i en global verden. Du får ny viden og vil blive udfordret til at tage stilling og forholde dig kritisk til de historier, du møder i medierne til daglig.

Studie og job – 1 ugentlig lektion

Hvem er du, hvad vil du og hvor er du på vej hen? Det er indholdet i studie, job og personlig udvikling.

Du skal gå fra at være undervisningsparat til at være uddannelsesparat ved at arbejde med dine styrker og udviklingspotentialer. Du lærer, hvordan man skriver ansøgning, CV og går til jobsamtale. Du vil blive klogere på ungdomsuddannelserne og uddannelsessystemet. Det er dig, din udvikling og din fremtid, der er i fokus.

Idræt – halvårligt 2 ugentlige lektioner

Hvis du ikke har nok i linjefagene, så er der mere at komme efter i idræt i 10. klasse. Verner Lind vil lade jer hygge sammen i klasserne med idrætslige udfoldelser.

Linjefag i 10. klasse