Kostpolitik på GE
Køkkenet spiller en stor og vigtig rolle på Grejsdalens Efterskole. Køkken og spisesal er med til at danne ramme om det sociale liv ved de daglige måltider og arrangementer på skolen. I køkkenet vil eleverne blive mødt af faglært personale med pædagogisk indsigt og indstillingen, at der er plads til den enkle elevs kunnen.
Køkkenet byder på sund og varieret kost. Vi laver mad fra bunden og med kærlighed. Maden er bæredygtig og laves med sæsonbestemte råvarer. Vi tager et miljøansvar og arbejder på at mindske madspild og kødforbrug.
Tidligere
Næste
Der serveres 6 måltider dagligt
Kl. 7.15 serveres morgenmad
- Div. morgenmadsprodukter
- Hjemmebagt franskbrød
- Havregrød
- Yoghurt
- Smør, ost og hjemmelavet marmelade
- Mælk og vand
- Kaffe og the
Kl. 9.45 serveres formiddagsmad
- Hjemmebagte grovboller
Kl. 12.15 serveres frokost
- En varm ret med tilhørende salatbar
Kl. 15.10 serveres eftermiddagsmad
- En lille snack
Kl. 17.30 serveres aftensmad
- Rugbrød med pålæg og evt. lune retter
Kl. 21.00 serveres aftenkaffe
- Hjemmebagte boller og frugt
Weekendmad
Lørdag
- Typisk bliver der serveret brunch omkring kl. 10.30
- Om eftermiddagen bliver der hygget med kage
- Aftensmaden er en varm ret, det kan være lasagne, mexicanske pandekager, hotdog, pizza etc.
Søndag:
- Ligner meget hverdagen, dog starter dagen senere.
- Vagtlæreren bestemmer selv maden i deres weekender, og vi prøver at opfylde deres ønsker 😊
Grejsdalens kostråd
- Spis sundt og varieret
- Spis grønsager og frugt hverdag
- Spis mindre kød
- Spis kartofler, ris eller pasta hverdag
- Spis mad med fuldkorn
- Spis mindre sukker
- Sluk tørsten med vand