tilmeld-3
Søg
Close this search box.

Elev fra Færøerne

Kontakt en tidligere færøsk elev eller forælder

Vi har gennem årene haft dejlige oplevelser med færøske elever. De er kommet fra alle hjørner af de smukke øer: Torshavn, Klaksvik, Strendur, Skala, Kambsdalur, Gøta, Sørvagur, Fuglefjord, Sandur, Leirvik, Toftir og flere andre gode byer. Spørg dig for og du vil helt sikkert kunne finde frem til nogen, som har gået på Grejsdalens Efterskole.

Læs for eksempel en artikel fra Kristeligt Dagblad (sept. 2021) om Rebekka Skoralið fra Leirvík om hendes ophold på Grejsdalens Efterskole. Klik her for at læse artiklen.

Du er også velkommen til at kontakte GE’s repræsentant på Færøerne. Hun hedder Guðni Andreasen og bor i Leirvik. Hun er mor til Hanna, som i skoleåret 2020-2021 gik i 10. med fokus på tro. Du kan sende en mail til Guðni – eller kontakte hende via facebook, hvis du måtte have nogle spørgsmål om efterskolelivet på Grejsdalens Efterskole.

Guðni kan hjælpe dig med at få materiale om GE eller sørge for, at du bliver kontaktet af én fra skole

Online tilmelding

9. klasse på efterskole

De fleste elever fra Færøerne tager på efterskole i Danmark i 10. klasse. Det betyder dog ikke, at det ikke er en mulighed før. Vi har tidligere haft elever fra Færøerne i både 8. og 9. klasse.

Særligt for elever i 9. klasse er det vigtigt at fortælle, at du ikke bliver dårligere stillet end dine venner på Færøerne. Hvis du er elev hos os i 9. klasse, så tæller de eksaminer, som du tager på GE, som hvis du havde taget dem på Færøerne.

Værtsfamilie

Efterskolen holder lukket nogle weekender om året – de kaldes forlængede weekender – eller du kan risikere at blive syg. I de tilfælde er det vigtigt, at du har en værtsfamilie i Danmark, som vi kan kontakte eller hvor du, når skolen er lukket eller du har brug for mere opsyn ved sygdom, end vi kan levere. Kontaktfamiliens adresse og telefonnummer oplyses senest 1. skoledag.

Transport til efterskole bliver ikke nemmere

Grejsdalens Efterskole ligger kun 31 km fra Billund Lufthavn. Der er direkte bus fra lufthavnen til Vejle – og igen fra banegården i Vejle ud til efterskolen. Der er mindre end 3 kilomenter mellem banegården og efterskolen.

Find den rigtige bus fra lufthavnen: Klik her

Se køreplanen for bybussen mellem banegården i Vejle og GE. Du skal finde køreplanen for rute 5: Køreplaner i Vejle.

Billetten til og fra lufthavnen gælder også i bybussen.

Er du i tvivl, så kontakt os.

En fri hjemrejse i skoleåret

Som elev fra Færøerne giver vi dig en fri returbillet. Du kan frit vælge, hvornår du ønsker at indløse billetten. De fleste vælger at benytte muligheden for at tage hjem i enten efterårsferien, juleferien eller påskeferien.

Få besøg, når vi er på Færøerne

Én gang om året plejer vi at være på Færøerne. Enten i det tidlige forår eller i juni måned. Uanset hvornår besøget finder sted, så vil vi rigtig gerne mødes med dig og din familie, inden du skal begynde på efterskolen. På den måde vil både du og din familie kunne få svar på mange af de spørgsmål, som helt naturligt melder sig, når man rejser langt væk for at bo og gå i skole. Forhåbentlig giver det øget tryghed.

Send os en mail eller ring til os for at aftale, hvornår vi skal mødes.