tilmeld-3
Søg
Close this search box.

Velkommen

Velkommen hjem på Grejdalens Efterskole

Der er liv i kunsthuset

Velkommen indenfor i vores virtuelle dagligstue på Grejsdalens Efterskole. Det er med stolthed, vi viser vores digitale matrikel frem.

Her på hjemmesiden vil vi give dig en fornemmelse af, hvordan det er at være elev og forældre til en elev på GE. Det er dog hævet over enhver tvivl, at du vil få det bedste indtryk, hvis du kigger forbi og møder os i virkeligheden. Vi viser dig gerne rundt på efterskolen og fortæller lidt om os selv – du er hjertelig velkommen.

Online tilmelding

Mød nye mennesker og indgå i et livsbekræftende fællesskab

At rejse er at være ung! Livsrejsen tager for alvor fart, når man er teenager, og hver dag er fyldt med et hav af muligheder og derfor masser af valg, der skal træffes. På GE føler vi os meget privilegerede over at få lov til at være med på et vigtigt stykke af den rejse. Det er fantastisk at se unge mennesker møde op på første skoledag og året igennem være med dem på de næste skridt på vejen mod voksenlivet.

Hvert valg har potentiale til at lægge grundstenene til det voksenliv, der venter lige rundt om hjørnet. Elever på GE møder nye mennesker, får venner og indgår i et livsbekræftende fællesskab. Mange elever finder venner for livet.

 

Velkommen hjem = nærhed og tryghed

For os er det vigtigt at skabe nogle trygge rammer for vores elever. Det er ikke uden grund, at vores slogan er velkommen hjem. Samværet på GE har en hjemlig atmosfære over sig. Personale og elever har en hyggelig og ligeværdig omgangsform og omgangstone. Det er hyggeligt og meningsfuldt.

Kostskolelivet betyder, hvert eneste medlem af gruppen har opgaver, der skal løses til helhedens bedste. Alle elever hjælper til omkring at få det praktiske til at fungere i hverdagen, så som hjælp i køkkenet, rengøring og mange andre praktiske gøremål i hverdagen. Hvis alle tager ansvaret på sig, så kører det godt – hvis man svigter sin opgave, så rammer det helheden – nøjagtigt som det er resten af tilværelsen. Det skærper medansvar og fællesskabsfølelse!

På GE har vi fokus på det hele menneske. Vores kerneydelse er først og fremmest at være skole. Derfor er der fokus på den boglige dimension, og vi vægter fagligheden højt. Vi mennesker rummer dog også en kreativ og praktisk dimension, som vi giver rig mulighed for at udforske og dyrke i vores tilbud og valg-, linje- og fokusfag. Endelig er der den åndelig dimension, som vi tilgodeser gennem andagter, samtaler om alt mellem himmel og jord, deltagelse i forskellige dele af dansk kirkeliv og fokus på den del af vores fælles historie, der er formet af vores kristne kulturarv.

Dermed er vi i tråd med efterskolernes hovedsigte, som er livsoplysning, folkeoplysning og demokratisk dannelse. Vores opgave er at gøre vores elever (mere) livsduelige og klar til den fremtid, som venter lige om hjørnet.

Vi er en efterskole, hvor de kristne værdier er levende i hverdagen

Vi er en efterskole, hvor kristendommens grundbudskaber om, at Jesus er Guds søn og verdens frelser, og at vi skal behandle hinanden, som vi gerne selv vil behandles, er rammen omkring vores hverdag. Ingen bliver tvunget til at mene noget som helst, men vi giver masser af muligheder for at man frivilligt kan deltage i arrangementer, hvor kristendommen er hovedbudskabet.

En efterskole tæt på hverdagen

Vi bor i meget naturskønne omgivelser 2 kilometer fra Vejle centrum. Vi har ca 80 elever fordelt på 8., 9. og 10. årgang, som vi hver dag i løbet af de 42 uger, som skoleåret er berammet til, gør en forskel for, så de flytter sig fagligt, personligt og socialt. Vi vil skabe gode og trygge rammer for nærvær, læring og trivsel!

Vi ses på Grejsdalens Efterskole, og du er hjertelig velkommen!