tilmeld-3

Tillykke til Grejsdalens Efterskole

Tirsdag d. 3. maj var det 80 år siden, Otto Madsen flyttede den Nye Ungdomsskole fra Børkop Højskole til lokalerne på Grejsdalsvej 176. Lokalerne på Grejsdalsvej havde fungeret som et retrætehjem siden det, der tidligere havde været Høj- og Landbrughøjskole, lukkede i 1922. På billederne til venstre kan I se nogle ældgamle billeder af hovedbygningen og den daværende højskoleforstander J.K. Gaarde.

Otto Madsen var initiativtager til og forstander på den Nye Ungdomsskole, der senere blev til Grejsdalens Ungdomsskole og i sidst i 2005 til Grejsdalens Efterskole. Otte Madsen var forstander fra 1934 til 1960, hvor Henry Pedersen tog over og var forstander de næste tyve år.

Gennem det halve århundrede, hvor Otto Madsen og Henry Pedersen stod forrest på efterskolen i Grejsdalen, skete der meget i området. Fra at være et tyndt befolket område lidt uden for Vejle by, blev Grejsdalen en integreret del af byen og efterskolen fik naboer hele vejen rundt om matriklen. På matriklen skød tilbygninger og nybygninger op og elevtallet kunne vokse.

I dag er efterskolen still going strong og nyder de muligheder, som Otto Madsen lagde grundstenene for – både for ansatte og elever gennem de 88 år efterskolen har eksisteret. De første 8 år i hhv. Grindsted og Børkop og de sidste 80 år på Grejsdalsvej i Vejle.

Ønsker du at læse lidt mere om GE’s historie, så klik her.

Del:

Nyeste indlæg

Releaseparty for antologi No2

Kysser månen godnat ”Et stolt øjeblik!” Sådan beskriver forstanderen på Grejsdalens Efterskole releasepartyet for forfatterlinjens

Kontakt skolen