tilmeld-3
Søg
Close this search box.

Stefan Brix

Efterskolelivet er lige mig! 

Jeg elsker at være sammen med eleverne på mangfoldige måder, der både kan beskrives som sjove og hyggelige, men i særdeleshed sætter jeg pris på den opbyggelige samtale med den enkelte elev, der relationsmæssigt bygger på tillid og oprigtighed.

I det perspektiv er det et stort privilegium for mig at være en aktiv del af elevernes liv og hverdag som efterskolelærer. Det, som jeg særligt finder interessant, er at møde eleverne – lige hvor de er – i en faglige, social, personlig og åndelig sammenhæng. Det skaber forudsætningen for et unikt fællesskab med mottoet: “Velkommen hjem!”

Hvis jeg skulle udvælge ét fag, jeg brænder for, så er det dansk! Jeg plejer at citere Astrid Lindgren, der siger; ”At læse bøger er at komme langt ud i den vide verden og dybt ind i sig selv”. Det er det, danskfaget kan! Litteraturen kan gøre os klogere på den verden, vi lever i, og ikke mindst klogere på os selv. 

 

Jeg nyder at være aktiv i naturen med enten mine løbesko eller mine efterhånden slidte vandrestøvler fra Livgarden. Det, jeg særligt har fokus på i min konditionstræning, er intervaltræning, da det er en glimrende mulighed for at presse mine grænser. Det er altid en skøn oplevelse, når man kan se en progression i det, man elsker at lave. Derfor er jeg særlig opmærksom – både som motionist og lærer – at opstille delmål undervejs i træningen, som kan understøtte motivationen. 
Jeg elsker også at spille volley og basketball i en hal, hvis vejret er dårligt, men i min verden, så findes der intet dårligt vejr!
Fitness i et træningscenter eller ude i det fri er også et frirum for mig, hvor jeg kan udfordre mig selv. Ellers kan du finde mig med en slidt og god opbyggelig bog eller foran en skærm, der viser DR2 med de mange interessante samfundsfaglige debatprogrammer. 

 

Jeg er gift og har tre døtre. Vi bor i Vejle og kommer i Vor Frelsers Kirke.

Lærer

Ansat på Grejsdalens Efterskole 1. august 2018