tilmeld-3

10. årgang

Tag 10. klasse på Grejsdalens Efterskole

I 10. klasse skal du ud over de boglige fag vælge mellem tre fokusfag: 10:medie, 10:kunst og 10:tro. I 10:tro og 10:kunst er der et loft på 15 elever. Se beskrivelserne af basisfag og fokusfagene nedenfor.

Basisfag

Alle elever på 10. årgang har basisfagene dansk, engelsk, matematik, som er helårsfag, og verdensborger, idræt, religion & livssyn og studie & job, som er halvårsfag. I basisfagene er eleverne delt i to stamklasser. Målsætningen er læring, udvikling i et trygt læringsmiljø, og gode præstationer ved sommerens afsluttende eksamener.

Derudover er der mulighed for at vælge fysik og tysk til i et 2-lektioners halvårsfag. Formålet er at vedligeholde kompetencerne og give indblik i, hvad der kræves på ungdomsuddannelserne. I disse fag gives årskarakter, og der vil være mulighed for at komme til eksamen i skriftlig tysk.

Strukturen for skemaet for elever på 10. årgang – bemærk de særlige fokusfag og deres placering

Verdensborger – 2 ugentlige lektioner halvårligt
I faget verdensborger skal du forholde dig til verden omkring dig. Du får øje på dig selv som verdensborger i en global verden. Du får ny viden og vil blive udfordret til at tage stilling og forholde dig kritisk til de historier, du møder i medierne til daglig.

Studie og job – 1 ugentlig lektion
Hvem er du, hvad vil du og hvor er du på vej hen? Det er indholdet i studie, job og personlig udvikling.
Du skal gå fra at være undervisningsparat til at være uddannelsesparat ved at arbejde med dine styrker og udviklingspotentialer. Du lærer, hvordan man skriver ansøgning, CV og går til jobsamtale. Du vil blive klogere på ungdomsuddannelserne og uddannelsessystemet. Det er dig, din udvikling og din fremtid, der er i fokus.

Idræt – halvårligt 2 ugentlige lektioner
Hvis du ikke har nok i linjefagene, så er der mere at komme efter i idræt i 10. klasse. Verner Lind vil lade jer hygge sammen i klasserne med idrætslige udfoldelser.

I 10:Medie ønsker vi, at du tilegner dig handlemuligheder, viden og mod til at blive en aktiv medspiller i det 21. århundredes globale og digitaliserede verden. Derfor arbejder vi med digital læring i medieforløb, hvor du producerer dig frem til viden og kompetencer.
Kreativiteten er i fokus og målet er at give dig kompetencer til selv at kunne fordybe dig i den kreative proces.
 

Indhold
Arbejdet med medier spiller hovedrollen i undervisningen i 10:Medie. Her lægger vi vægt på både teori og praksis. Du skal arbejde med medier som produkt, fx ved at producere en kortfilm, musikvideo eller en radiomontage. Derudover kommer du til at arbejde med grafisk design, hvor du vil stifte bekendtskab med logodesign, billedredigering, annonce- og plakatproduktion og meget andet. Du vil få din helt egen licens til Adobes software mens du går hos os. Som elev i 10:Medie får du adgang til en masse professionelt udstyr såsom eget fotostudie, kameraer, vinylcutter og varmepresser. Herunder kan du se noget af det software og hardware du kan komme til at arbejde med:

Software:

 • Adobe Premiere Pro
 • Adobe After Effects
 • Adobe Audition
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Photoshop
 • Adobe InDesign
 • Adobe Lightroom

Hardware:

 • Canon EOS 5D
 • Canon EOS 750D
 • Røde NTG2
 • Forskellige Wacom pen-tablets (Cintiq16, Intuos Pro)
 • Vinylcutter (Summa D60FX)
 • Varmepresse til tryk på tøj

Menu

Facebook