Kostpolitik

KostpolitikGE

Køkkenet spiller en stor og vigtig rolle på Grejsdalens Efterskole. Køkken og spisesal er med til at danne ramme om det sociale liv ved de daglige måltider og arrangementer på skolen. I køkkenet vil eleverne blive mødt af faglært personale med pædagogisk indsigt og indstillingen, at der er plads til den enkle elevs kunnen.

Køkkenet byder på sund og varieret kost. Vi laver mad fra bunden og med kærlighed. Maden er bæredygtig og laves med sæsonbestemte råvarer. Vi tager et miljøansvar og arbejder på at mindske madspild og kødforbrug.

Der serveres 6 måltider dagligt

Kl. 7.15 serveres morgenmad

Div. morgenmadsprodukter
Hjemmebagt franskbrød
Havregrød
Yoghurt
Smør, ost og hjemmelavet marmelade
Mælk og vand
Kaffe og the

Kl. 9.45 serveres formiddagsmad

Hjemmebagte grovboller

Kl. 12.15 serveres frokost

En varm ret med tilhørende salatbar

Kl. 15.10 serveres eftermiddagsmad

En lille snack

Kl. 17.30 serveres aftensmad

Rugbrød med pålæg og evt. lune retter

Kl. 21.00 serveres aftenkaffe

Hjemmebagte boller og frugt

Weekendmad

Lørdag

Typisk bliver der serveret brunch omkring kl. 10.30
Om eftermiddagen bliver der hygget med kage
Aftensmaden er en varm ret, det kan være lasagne, mexicanske pandekager, hotdog, pizza etc.

Søndag

Ligner meget hverdagen, dog starter dagen senere.
Vagtlæreren bestemmer selv maden i deres weekender, og vi prøver at opfylde deres ønsker 😊

 

Grejsdalens kostråd

  • Spis sundt og varieret
  • Spis grønsager og frugt hverdag
  • Spis mindre kød
  • Spis kartofler, ris eller pasta hverdag
  • Spis mad med fuldkorn
  • Spis mindre sukker
  • Sluk tørsten med vand

Køkkenpersonale

Køkken

Helle Thrane

Køkkenleder
Køkken

Malene Munk

Ernæringsassistent