tilmeld-3

Kostpolitik

Kostpolitik på GE

Sund mad er basis for en sund krop. Dette er udgangspunktet for kostpolitikken på GE. 

Køkkenet er bemandet med faglært personale, der brænder for at skabe den bedste kvalitet, og personalet kan fuldt ud leve op til det store ansvar, det er, at servere ernæringsrigtig, veltillavet, velsmagende og indbydende kost til skolens elever og medarbejdere. Køkkenet køber sæsonens friske råvarer i det omfang kvaliteten er bedst. De er bevidste om, at hvert måltid skal være en oplevelse, og der er sat fokus på kreativitet og god kvalitet i det daglige arbejde.

Vi er bevidst om, at netop kosten i samspil med den daglige motion er den livsstil, der danner grundlaget for sunde og raske elever samt medarbejdere.

Vi vil gerne opnå dette med vores kostpolitik

  • At skabe og bevare sunde kostvaner hos elever og medarbejdere
  • At fremme elever og medarbejderes præstationer gennem bedre energi og koncentration i løbet af dagen
  • Efterskolens elever og medarbejdere kommer til skolen med individuelle kostvaner. For at imødekomme denne forskellighed er det derfor også vigtigt for os, at kunne tilbyde forskellige ting i dagligdagen
  • Seks måltider om dagen, for at dække energibehovet for enhver, hvad enten appetitten er stor eller lille

De ti kostråd

Kostpolitikken tager udgangspunkt i de ti kostråd, som er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet.

De ti kostråd er:

  • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
  • Spis frugt og mange grøntsager
  • Spis mere fisk
  • Vælg fuldkorn
  • Vælg magert kød og kødpålæg
  • Spis mindre mættet fedt
  • Vælg magre mejeriprodukter
  • Drik vand
  • Spis mindre sukker
  • Spis mad med mindre salt

Hvordan lever vi op til de ti kostråd på efterskolen?

  • Maden skal være frisk og veltilberedt, ernæringsrigtig og varieret
  • Maden skal fortrinsvis bestå af friske råvarer, afpasset den aktuelle årstid

7.30: Morgenmad

Cornflakes, havregryn, hjemmelavet müsli, havregrød, havrefras, rosiner, frisk frugt, rugbrød og hjemmebagt franskbrød, mælk, hjemmelavet yoghurt, vand, kaffe og the.

10.00: Forfriskning

Frisk frugt, boller, rugbrød, leverpostej, agurk, gulerødder, vand.

11.55: Middagsmad

  • En varm ret, hjemmebagt brød, koldt vand
  • Salatbar hver dag, med mindst seks forskellige ting
  • Fredag vil der blive serveret frokostbuffet, bestående af pålæg, samt en lun ret, da vi tænker på de elever, som skal hjem til deres forældre og have varm aftensmad

15.05: Forfriskning.

Kan bestå af: Grovboller, rugbrødsboller, vand, frisk frugt

17.30-18.00: Aftensmad

Rugbrød og franskbrød, pålæg, lune retter, fiskepålæg, mælk, vand, frisk frugt.

21.00: Aftenforfriskning

Kan bestå af: Hjemmebagt brød, kage, knækbrød, vand, kaffe og te.

Weekendmad

  • Typisk bliver der serveret brunch om lørdagen omkring kl. 10.30 
  • Lørdag eftermiddag bliver der hygget med kage/varm kakao osv. Vagtlæreren bestemmer egentligt selv deres weekender, og vi prøver at opfylde deres ønsker
  • Lørdag aften er der en varm ret, som kan være lasagne, fyldte pandekager, hotdog, pizza
  • Søndag ligner meget hverdagen, dog starter dagen senere

Det er mest i weekenderne man hygger med kage, popcorn, kakao, da vi også synes, at der skal gøres lidt ekstra ud af dem.

Menu