tilmeld-3
Søg
Close this search box.

Kostpolitik

Kostpolitik på GE

Køkkenet spiller en stor og vigtig rolle på Grejsdalens Efterskole. Køkken og spisesal er med til at danne ramme om det sociale liv ved de daglige måltider og arrangementer på skolen. I køkkenet vil eleverne blive mødt af faglært personale med pædagogisk indsigt og indstillingen, at der er plads til den enkle elevs kunnen.

Køkkenet byder på sund og varieret kost. Vi laver mad fra bunden og med kærlighed. Maden er bæredygtig og laves med sæsonbestemte råvarer. Vi tager et miljøansvar og arbejder på at mindske madspild og kødforbrug.

Der serveres 6 måltider dagligt

Kl. 7.15 serveres morgenmad

  • Div. morgenmadsprodukter
  • Hjemmebagt franskbrød
  • Havregrød
  • Yoghurt
  • Smør, ost og hjemmelavet marmelade
  • Mælk og vand
  • Kaffe og the

Kl. 9.45 serveres formiddagsmad

  • Hjemmebagte grovboller

Kl. 12.15 serveres frokost

  •          En varm ret med tilhørende salatbar

Kl. 15.10 serveres eftermiddagsmad

  •          En lille snack

Kl. 17.30 serveres aftensmad

  •          Rugbrød med pålæg og evt. lune retter

Kl. 21.00 serveres aftenkaffe

  •          Hjemmebagte boller og frugt

 

Weekendmad

Lørdag

  •          Typisk bliver der serveret brunch omkring kl. 10.30
  •          Om eftermiddagen bliver der hygget med kage
  •          Aftensmaden er en varm ret, det kan være lasagne, mexicanske pandekager, hotdog, pizza etc.

Søndag:

  •          Ligner meget hverdagen, dog starter dagen senere.
  •      Vagtlæreren bestemmer selv maden i deres weekender, og vi prøver at opfylde deres ønsker 😊

 

Grejsdalens kostråd
  • Spis sundt og varieret
  • Spis grønsager og frugt hverdag
  • Spis mindre kød
  • Spis kartofler, ris eller pasta hverdag
  • Spis mad med fuldkorn 
  • Spis mindre sukker
  • Sluk tørsten med vand