tilmeld-3

Forfatter

Forfatterlinjen

Forfatterlinjen er et nyt tiltag fra skoleåret 2019/20. Målet for eleverne på forfatterlinjen er sidst på skoleåret at udgive en bog med mindst ét digt og én novelle fra hver elev.

Arbejdet hen imod udgivelsen kommer til at være knyttet tæt op på at dyrke sproget og litteraturens forskellige genrer. Vi skal arbejde med at skrive, at fremføre, at give konstruktiv feedback og lave mindmaps.

Maskotten Nuser

Centralt for året på forfatterlinjen er en sparegris, som eleverne, hver gang vi samles, skal lægge en idé til en tekst, en figur, en indledning, en replik osv i. Sidst på året åbner eleverne sparegrisen og skal skrive en tekst ud fra de ideer, som sparegrisen indeholder. Forfatterlinjen har en masket. Det er Nuser fra Rødder. Hans citater om forfatterskab og skrivekunst kommer til at være inspirationskilder undervejs.

Det, vi skriver, bliver først levende, når det bliver læst af andre. Derfor kommer vi også til at samarbejde med de andre kreative linjer på GE. Man kunne sagtens forestille sig et makkerskab mellem en forfatter og en musiker om en sang eller mellem en kunstner og en forfatter om et kunstværk.

Vi kommer til at bruge skriveredskaber fra www.fyldepennen.dk og fra den danske forfatterskole i arbejdet med teksters opbygning.

Vi har indgået samarbejdet med tre forskellige virksomheder, som også kommer til at være synlige omkring forfatterlinjen.

Byens Forlag fra Vejle, som har en skrivecafé i gågaden, som vi kommer til at bruge i arbejdet. Forfattere og redaktører på forlaget vil også være med engang imellem.


Lohses Forlag fra Fredericia, som er vores baglands forlag. Vi skal én gang om året på besøg på forlaget og høre om, hvad der kræves for at blive forfatter.


Vejle Bibliotekerne, som har en skrivegruppe, som samles første onsdag i måneden. Der er vi med og får undervisning og inspiration. Vi deltager også i forfatterforedrag på Bibliotekerne.

Menu

Facebook